BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 16, 2008

keje..tension..n releasekan tension..huhu

Assalamualaikum...hai kwn2ku...lame la aku x m'update blog dan cite kehidupan aku yg penuh keserabutan..huhu...especially keje aku n reseacrh..lately minggu exam..aku busy sbb students dtg jmpe tanye tips la hints la..mcm la aku xtau..nk tanye soklan exam sbnrnye kan..kan..hehe..then..aku br pas settle marking paper exam 1st year students yg aku ajar.....aku kasik lect on Nucleic acid & protein metabolism sem ni..huhu..so far..ade la yg betul2 bgs..yg x stdy pon ade..nmpk dr care dorg jwb soklan..huhu...skrg tgh tgu exam analytical Chem plak utk 2nd yr students aku ajar...hrp2 la dorg sukses.. ni la kertas exam aku mark smpi kul 5 pg ari tu..huhu
















3 minggu ni..aku akui aku tension sgt dgn keje...smpikan time drive pon aku asek marah2..ibu pon perasan aku cmtu...bknnye ape..korg bygkan la eh..jln kat cheras tu..aku n ibu grk2 pg dlm 7.30 kan..time tu jugak kete sume t'pkse b'sesak2 dgn lori bsr2..padahal setahu aku yg jahil ni la..lori2 pasir sume hanye dibnrkan ada atas jln pkl 9pg ke atas kan? korg rase cmne.? mane x tension..huhu! polis trafik mane? mengawal lalu-lintas ke tak kalo mcm ni?huhu....tu la sshnye bile org skrg ni keje sbb utk duit jek..bknnye suke dan cinta dgn keje kite wat...dgn mslh labwork aku yg b'terusan..cells2 aku..sume dh mati..ader skali tu..aku dpt grow 8 flasks cells..tp lps 15 minit split dlm flasks..tibe2 jek blackout..dlm sejam gak la..dh la time tu ahad tau...yg ade kat dept tu juz aku n gaiatri...tensen gile..cmne nk selamatkan cells chemicals dlm freezer lg..punye la sedih..sbb nasib aku la kan..br revive cells trs jd cmni..hukhuk..esoknye...cells aku sume dh float..mati la sume...yeaaa~~~~ tension..tp aku dh cm xde perasaan...pastu keje ditmbh lg..bile 2nd supervisor aku srh tmbh parts dlm plants yg aku plh utk dikaji..sblm ni daun n buah jek..ni die nak seeds plak..ari tu time proses sample aku tanye die kate xnak..huhu..nk aku mrh.. supervisor aku..sbr je la..kne la g crk sample br..dh la sample tu aku crk kat kedah..gilo ah!last2 cousin aku gak yg tlg carikkan kat rmh die...pastu pos laju sbb umah die kat kdh..huhu..skrg aku dok tgu la sample tu smpi...pastu dgn expo UM Jan 09 ni..plg bes..bile aku ade 2 supervisor..pastu due2 nk hntr separate poster...2 poster..2 kali kne register..erghhhh! pening2.. n setiap kali aku pening...aku akan tgk muke bb cumil ni..comel sgt2..habibah name die..anak senior Mi kat Gunma..














bb habibah yg cumil..
tenang tgk muke die..

Selain tu bile dh tensen...aku mule la..amek gmbo byk2 gune webcam aku..haha..sblm ni Mi aku ajar gune print scrin...hakhak..nmpk sgt aku cm bute gile psl komputer..hehe...
















br pas abes labwork..
sengal..huhu













ngantuk...


Bile dh tensen2..aku ape lg..smpt spend mase dgn due org member aku yg bes..Kak Ct n arina..ktorg smpt g Sunway Pyramid..huhu..kali ni bile lepak dgn dorg..br aku perasan interior design dlm sunway ni..perrghh..cntik sgt2..1st time la aku rase aku tgk toilet kat mall yg cntik sgt2..esp sink die..aku smpt capture...hehe...















pstu ktorg g mkn kat Mr Teppanyaki..tmpt aku mkn dgn Mi sblm main ice skating ..huhu..ddk pun kat tmpt yg same...bes la..ni aku mkn Chicken Teriyaki Bento...tp yg dh abes la aku capture..hihi..arina mkn Ebi Don..kak CT mkn udon...huhu...bes2..pastu ape lg aktiviti ktorg... weeee~~~..shopping n window shopping..aku smpt beli sehelai bj yg sgt cumil..hikhik..then ktorg g mkn nasik goreng ayam yg plg bes aku rase..kat ne lg..kat mapele PJ la..huhu...blk tu...pas try2 bj...terusssssssss lyn cite...SEPI..dh lame aku crk DVD die..last2 ade..x rugi beli yg ori kalo cite cmni..bes weh..hukhuk....









Bento yg sedap...^_^


dlm pd tu..ade la rase bes sket..sbb minyak trn hrge sket..hukhuk..bole la org2 cm aku b'nfs..huhu..aku smpt bc tulisan Dr Ridhuan Tee Abdullah psl politik kat M'sia..kdg2 bgs gak bc bnde2 cmni..at least t'bukak gak minda aku yg sengal ni..tp mmg btul2 t'bukak luas minda aku..betul la..sbb politik kite org Melayu jd b'pch belah..bkn aku nk ckp pe..tp mmg pun...politik ni m'jdkan kite x b'satu...kite ade M'sia la satu2nye negara kite...pastu msg2 cm b'gdh sbb duit..kuase..hrte..sedih n sayu kan..same2 la kite pkrkan..btul kate ridhuan tee..kdg2 kite kne tgk blk pd sejarah..sejarah negara kite..jgn sng2 plak kite angguk kepale dgn desakan dorg nk bkn Melayu jd PM..konon nk ikut contoh cm AS plh Obama..hello..sejarah AS same dgn M'sia ke?? pkr2 la eh...k la..pnt aku m'bebel..Mi pun dh kasik aku lagu Nihon byk gile..hihi..thanx cyg..ok la..semoge kite sume akn b'jmpe dgn cinta sejati msg2..n pd sape yg b'kenaan yg email aku byk2 kali utk luahan yg mengarut..so sorry..hrp la slh fhm tu akan lenyap ditelan masa..bye guys!