BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 11, 2008

the beginning....^_^

Assalamualaikum...pembukaan yg sopan..hehe...maybe ini permulaan aku m'blog kat cni..tp hakikatnye aku dh lame dh m'blog kat frenster n myspace..juz lately, sbb ade mslh teknikal aku cm dh lameeeeeeee gile x update frenster n myspace...huhu..byk gileeeeee gmbr2 br x upload..aku suke share ape yg aku rase dgn org2 lain even yg aku xknl skali pon...sbb bg aku m'bc pglmn org m'bntu aku teruskan hidup aku plak...sbb kdg2 situasi yg kite lalui seharian..hmpir sama kan..cume kite x ditakdirkan b'temu jek secara nyata...jumpe la di alam virtual nih...otey...serba sikit psl aku...happy-go-lucky(smpi kdg2 org x tau bile aku ni marah or serius)...stdy lg amek Master kat UM in Medical Science(Biochem) smbil keje jd tutor kat tmpt same...sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sgt dgn HIJAU...emmm suke lagu2 asli n penyanyi lagu asli (bkn org asli ye) yg diminati, Haziiqqq..Ahmad Jais (sbb dr kecik dgr ayah nyanyi lagu diek)..dh ade someone special..huhu...Amirul Faiz name die..tp die jauh nun di Gunma Daigaku..Nihon..emmm...tu je la kot...aku sgt suke music...prnh ade angan2 nk jd musician..hehe..suke blaja bahasa, any foreign languages..skrg bahase2 yg aku bole la if nk ckp or tulis, selain English...Arab, ade la Nihon-go(Jepun)..hait!!hakhak..tp br part katakana n hiragana jek...tu pon sbb prnh amek kelas dulu..skrg nk blaja Kanji la kunun..tp ssh gile2..ari2 dok mengadap buku2 tinggalan MiMiku cyg yg comot..mase die preparation kat M'sia be4 g Jepun dulu..smpi merah2 mate aku ngadap tulisan tu..tp xpe..Ganbatte!! aku suke pd cabaran!

hehe..emm...utk 1st time m'blog kat cni...aku sbnrnye dlm keadaan serabut..sbb ade keje yg byk..gahaha..tp sbb dh tensen aku tgglkan jap keje tu..wat keje m'blog yg lbh b'faedah.. hihi...emmm...labwork aku ari ni agak simple..tp ade seseorg tlh m'jadikannye complicated..huhu..student PhD, Khalid dr Oman..ade ke patut die g pecahkan UV light..dh 2 thn aku kat lab ni..x prnh pun aku wat keje seganas ini!! aarghhhh! dh la timing die tuh..tepat2 time aku nk gune hood tu la die pchkan..aku br jek dlm misi menyelamatkan HepG2 cell line aku yg cm nk mati...huhu...makin lmbt la keje aku..cet! at last siap gak..aku juz wat test...aku tukarkan medium cells yg dh nk mati tu..sj je wat trial cmtu..tgk ape jd esoknye...mampukah cells ni b'thn??? same2 kite saksikan esok..hihi..cm iklan daaaa...


Ni la hepG2 cells yg aku wat trial tu...cube tgk betul2 kat label name kat bwh tu..Ni & Mi..haha..sesuke ati aku jek label name aku n bf aku...hihi...












ckp psl cabaran...bsr betul cbrn aku hadapi skrg...selain drpd cells aku yg ngade2...kdg2 sihat...kdg2...lembap je die grow..mase time MiMi cyg aku ade kat M'sia tmnkan aku g lab...wat eksperimen same2...laju gile2 cells aku hidup...2 hari jek dh almost 100% confluent.. huhu... miracle!skrg ni...mslhnye...cells aku dh hidup segan mati x mau..huhu...pstu smpi la satu thp kne revive cells yg ktorg simpan dlm tangki liquid Nitrogen...sume dh revive sume x sukses..xde sorg pun revive berjaye beb...last2 sume dh mls..tp aku pkr cells tu sume org nk gune..kalo mls..cmne kan..kan?? then aku pon nekad la...aku revive 7 vials..drpr due sumber..due2 nye student PhD..dorg dh x larat nk revive...siap ckp lg..kalo aku b'jaye revive...dorg salute kat aku..huhu..tu pujian ke sinis punye perli..ah..pedulikan! aku pun wat la..dr kul 1.30 ptg smpi la 4.30ptg..huhu..t'skip lunch beb! last2 esoknye aku observe satu2 under microscope...dh 5 flask aku check xde satu pun lekat...tgl 2 jek lg..2nd last flask..arghhh! shit man! huhu..lastly......aku lelap mate jek..mls nk tgk...tp bile tgk through mikroskop...wahhhhh!!! Alhamdulillah..b'jaye!!!rase cm menang pingat emas olimpik pon ade...hidup pon...even 1 flask jek...hehe...bangge??? no la... aku rase puas!! kepuasan dlm b'krya utk insan seni..kepuasan utk aku bile lps dugaan mase wat eksperimen susah cmni...huhu..

and skrg aku tgl nk maintain jage jek cells ni..akak PhD tu jmpe aku smlm..aku sengih jek bgtau ade yg hidup..die pon cm t'haru plak tgk aku..hakhak...dh la mengarut pjg gile..aku nk cntik2 kan sket la blog aku..but be4 that..nak share something ni...bf aku la...cumel gile...smlm die kasik aku satu link lagu..lagu Lionel Richie; Love Oh Love..dgr punye dgr..aku cm x phm pape..rupe2nye tu la lagu yg cikgu ktorg gune mase babak menari kat istana mase teater Cinderella mase thn 1994...time tu ktorg drjh 4..wahhhh!!aku sndri pon x ingat dh lagu ni..thanx syg! so sweet of u!walaupun mase tu cyg jd pengawal istana jek..Ni a.k.a. Cinderella yg menari dgn prince..huhu...tp kan bes kalo cite Cinderella dl tu..last2 nye kite tkr...Cinderella fall in love dgn pengawal a.k.a Amirul Faiz @ MiMi..hihi..ngarut again!

dh la...chow beb! kalo x phm aku ngarut ape ni..sori..tp ni la kehidupan aku! salam...

No comments: