BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 24, 2008

dunia di sekeliling aku...

Assalamualaikum...rjn pulak kali ni aku m’jengah ke blog aku sekali lg utk bulan November ni..bkn ape...kali ni agak byk perkara yg aku pkr kan...tp kali ni bkn m’jurus kpd hal diri sndri...tp hal2 yg b’laku kat sekeliling aku..huhu....smlm jek aku dgr lg satu kes cubaan bunuh diri oleh sorg pmpuan kat Terengganu...ari tu kat Seremban kot...huhu...sumenye b’laku b’punce drpd kegagalan kite mengawal tekanan...mungkin keadaan yg t’lalu m’desak..kite yg tgk berita mungkin akan kate “ ape la...sikit2 nk bunuh diri”...tp tu la..kite b’ckp sbb x ltk diri kite dlm keadaan org yg t’libat...mcm org slalu ckp...”ckp, senanglah!”..huhu...ptg smlm...aku mulenye plan nk g joging dgn adik2...tp asek hujan je skrg...aku tkr plan ikut ibu n ayah g Seri Petaling...g kedai perabot...beli perabot utk rmh baru..huhu...mcm2 idea kuar...last2...ibu jd beli katil, meja mkn, almari bj and kabinet utk letak tv...tu pun dh pening2 kepale...yela..masing2 dgn idea sndri...mane x pening....hihi...bes gak kuar ramai2 dgn adik2 aku..huhu...lately aku t’lalu sibuk dgn hal aku sndri...balik2 rmh, pas Solat Maghrib..Dek Ya, adik bongu aku tibe2 dtg kat aku...aku dh plan nk lari atas treadmill..tgh siap2 pki stokin..tibe2 kate2 adik aku yg sorg ni..wat aku t’diam... “ Along, dgr adik mengaji boleh? Dah lame x mengaji same2...” die pndg aku dgn mate tak b’kelip...padahal aku dlm hati tu...arrgghhhh! b’golak beb! Dgn sikit kata2 die...aku trs t’sdr dr kesalahan aku...lame betul aku t’abaikan adik2 aku...aku nak nangis...tp tahan gile ah! Kang adik aku kate aku gile plak...huhu...sudahnye aku tangguhkan dl niat nk exercise...bile dgr adik2 aku mengaji smlm...sejuk hati...yelah...makin fasih dorg mengaji..Alhamdulillah...mase awl2 ajar dulu...aku ingat lg...aku punye la pening kepale...pastu garang gile...slh jek...rotan dh siap kat tepi aku..hukhuk..sori ye adik2 syg...dulu Along blaja pun cmtu...

Blk dr beli perabot smlm...dlm Unser ayah..bese la...mane ade radio lain yg ayah dgr...Klasik Nasional..hehe...aku pun suke dgr...ntah la...kate la ape pun...jiwa aku..hati aku..telinga aku lebih selesa dgr lagu asli Melayu...kemerduan...lenggok suare...keindahan bahasa dlm lagu2 tu...m’buatkan aku tenang jek dgr lagu2 cmni..mungkin jugak sbb telinge aku dh t’didik dgn lagu2 cmni..dulu mase kecik2..time nk tido...ayah suke nyanyikan lagu...kunun2 nk kasik aku tido...lagu plg selalu aku dgr time nk tido...Di Ambang Sore..huhu..tak pun..Tidurlah Wahai Permaisuri...tp mslhnye..aku slalu kne mrh..sbb mate makin bulat bile ayah nyanyi...haha...dlm kete td...tibe2 bes plak aku lyn lagu “Makan Sirih”...aduh! puitis, sendu dan asyiknye aku lyn lagu nih...huhu..korg msti ckp aku jiwa org tua kan..t’plg..tp aku sukeeeeeeeeee sgt lagu2 bahasa Melayu aku..hukhuk...xboleh aku nk gmbrkan mcm mane perasaan aku..tp aku bangga dgn lagu2 asli bahasa Melayu..drpd lagu2 asli ni..aku dpt bygkan santunnya bahasa..budi org2 Melayu...romantisnye...dan kebijaksanaan Melayu dlm menyusun kate2...t’atur..sinis..penuh nasihat...emmm...mcm dlm lagu ni...aku suke lirik die especially part “ Org kukasih..berbalas lah tidak..aduhai syg..padamu lah juga tertambat lah hati....” kental dan kuat ke jiwa Melayu aku? Lately...byk kutukan2 yg dilemparkan kat bangsa dan bahasa Melayu kita...nilaikan la sendiri wahai para Melayu..tp aku...kat sini cukup la aku katakan..aku sgt bangga dgn bahasa aku...dan bangsa Melayu aku! Prnh aku bgtau, aku suke blaja byk2 bahasa kan...sbnrnye...aku benci bahasa Inggeris...sungguh! bahasa Jepun ye..mmg aku suka dan t’uja utk blaja...tp bahasa Inggeris..aku benci! Tp sbb aku pkr..bile aku dpt kuasai bahasa Inggeris yg aku benci sgt2 tu...mknenye...aku buktikan dgn makhluk2 b’kulit putih merah dr Barat tu yg bahasa dorg tu bknnye ssh mane pun utk seorg Melayu yg sederhana mcm aku utk kuasai..huhu...riak ke aku???huhu..tak sama sekali...tp kdgkale kite perlu b’fikiran mcm tu utk maju seiring tp still kekal dgn jati diri kite..ssh kan??

Mlm td gak..aku t’bace ttg penerima2 Anugerah Merdeka yg diterima oleh Prof Diraja Ungku Aziz...Prof Dr. Khalid Kadir...Prof. Dr. Tan Chong Tin...sorg lg Leslie Davidson...emmm..kata2 dr Ungku byk menyedarkan aku...yela..lately aku t’tekan sgt dgn keje2 makmal aku...eksperimen yg tiada kesudahan....tp aku lupe..mmg pun kan.. “ Learning process never ends!” xkan ade penghujung kpd ilmu dan pengetahuan kan... aku sbnrnye br diuji sikit jek...dh mcm nk mati rase...huhu...cmne la nk cpi thp Prof Emeritus cm Mi slalu ckp..hukhuk...tp ape yg wat aku hmpir menitiskan air mata..bile bace cite Prof. Khalid..sape die tuh??? Huhu..kalo Sheila Majid...Datuk K..kite kenal la kan...tp tu la...aku mmg sgt2 t’ingat kate2 sorg lecturer aku dl..kalo kamu niat nak jd glamour...famous...jd pujaan ramai..jgn jd SAINTIS! Huhu...walaupun hakikatnye kerjaya tu yg bg sumbangan yg sgt byk kpd manusia sejagat..xkire dlm mane2 aspek pun..Prof Khalid ni bg aku adelah sorg yg sgt la positif..bygkan la..die menghidap penyakit leukimia...dpt tau sejak thn 90-an lg..Dr kate plg lame die bole hidup 10 thn..kalo org yg biase2 dgr cmtu..dh gv up kan..hari2 kite m’hitung hari utk mati..tp die?? Hari2 bile bgn..die hidup lg..bg die..adelah bonus utk die..sbb akan b’tmbhlah bilangan pakar perubatan yg die bole ajar...dan turunkan ilmu2 perubatan..fuh! kuatnye smgt die...aku sndri?? Mmpu ke? Bkn calang2 org bole mmpu ke thp t’tinggi bidang die...tp satu je yg aku tau..cintailah kerja kite..bile kite cinte...mknenye kite akan keje dgn seikhlas hati...huhu...

dr mlm td gak smpi la ke hari ni..aku asek ulang2 lagu Hirai Ken – Hitomi wo to jite..Mi kasik lagu ni Sabtu lps..xtau la..tp aku suke gile melodi lagu nih..huhu...Emmm...spjg hari smlm...sket jek aku msj dgn Mi..Mi ade football match kat Nagaoka..huhu...good luck cyg! Ganbatte! n ade perkara yg sgt m’gembirakan aku lg...best friend aku, Nurrul dh lulus final exam n finally aku dpt la pggl die Dr Nurrul Akmal..wahhh!! alhamdulillah..aku plak yg semangat kan!hehe...i’m really2 proud of u, yg! Hari tu baru jek bincang2 dgn Nurrul..nnt aku nk die la Dr yg check baby aku..hahahahaha..still tooooooo early utk ckp bnde2 tu..tp aku dh t’pkr jauh plak....malunyeeee saye ^_^..ok la kwn2...ngantuk plak dh...sbtu ahad ni..aku byk t’ingat bnde2 lame la...hrp2 la x m’jejaskan pemikiran aku..ape2 pun..aku makin smgt meneruskan usaha aku dlm research aku...msti ade jln penyelesaiannye nnt...bye korg...moge kite sume b’jmpe dgn cinta sejati...

“ Tanpa kehormatan bangsa, tanpa digniti bangsa,
Tidak akan ada kebanggaan berbangsa,
Dan bangsa itu akan lenyap dgn sendirinya....................”

Sunday, November 16, 2008

keje..tension..n releasekan tension..huhu

Assalamualaikum...hai kwn2ku...lame la aku x m'update blog dan cite kehidupan aku yg penuh keserabutan..huhu...especially keje aku n reseacrh..lately minggu exam..aku busy sbb students dtg jmpe tanye tips la hints la..mcm la aku xtau..nk tanye soklan exam sbnrnye kan..kan..hehe..then..aku br pas settle marking paper exam 1st year students yg aku ajar.....aku kasik lect on Nucleic acid & protein metabolism sem ni..huhu..so far..ade la yg betul2 bgs..yg x stdy pon ade..nmpk dr care dorg jwb soklan..huhu...skrg tgh tgu exam analytical Chem plak utk 2nd yr students aku ajar...hrp2 la dorg sukses.. ni la kertas exam aku mark smpi kul 5 pg ari tu..huhu
















3 minggu ni..aku akui aku tension sgt dgn keje...smpikan time drive pon aku asek marah2..ibu pon perasan aku cmtu...bknnye ape..korg bygkan la eh..jln kat cheras tu..aku n ibu grk2 pg dlm 7.30 kan..time tu jugak kete sume t'pkse b'sesak2 dgn lori bsr2..padahal setahu aku yg jahil ni la..lori2 pasir sume hanye dibnrkan ada atas jln pkl 9pg ke atas kan? korg rase cmne.? mane x tension..huhu! polis trafik mane? mengawal lalu-lintas ke tak kalo mcm ni?huhu....tu la sshnye bile org skrg ni keje sbb utk duit jek..bknnye suke dan cinta dgn keje kite wat...dgn mslh labwork aku yg b'terusan..cells2 aku..sume dh mati..ader skali tu..aku dpt grow 8 flasks cells..tp lps 15 minit split dlm flasks..tibe2 jek blackout..dlm sejam gak la..dh la time tu ahad tau...yg ade kat dept tu juz aku n gaiatri...tensen gile..cmne nk selamatkan cells chemicals dlm freezer lg..punye la sedih..sbb nasib aku la kan..br revive cells trs jd cmni..hukhuk..esoknye...cells aku sume dh float..mati la sume...yeaaa~~~~ tension..tp aku dh cm xde perasaan...pastu keje ditmbh lg..bile 2nd supervisor aku srh tmbh parts dlm plants yg aku plh utk dikaji..sblm ni daun n buah jek..ni die nak seeds plak..ari tu time proses sample aku tanye die kate xnak..huhu..nk aku mrh.. supervisor aku..sbr je la..kne la g crk sample br..dh la sample tu aku crk kat kedah..gilo ah!last2 cousin aku gak yg tlg carikkan kat rmh die...pastu pos laju sbb umah die kat kdh..huhu..skrg aku dok tgu la sample tu smpi...pastu dgn expo UM Jan 09 ni..plg bes..bile aku ade 2 supervisor..pastu due2 nk hntr separate poster...2 poster..2 kali kne register..erghhhh! pening2.. n setiap kali aku pening...aku akan tgk muke bb cumil ni..comel sgt2..habibah name die..anak senior Mi kat Gunma..














bb habibah yg cumil..
tenang tgk muke die..

Selain tu bile dh tensen...aku mule la..amek gmbo byk2 gune webcam aku..haha..sblm ni Mi aku ajar gune print scrin...hakhak..nmpk sgt aku cm bute gile psl komputer..hehe...
















br pas abes labwork..
sengal..huhu













ngantuk...


Bile dh tensen2..aku ape lg..smpt spend mase dgn due org member aku yg bes..Kak Ct n arina..ktorg smpt g Sunway Pyramid..huhu..kali ni bile lepak dgn dorg..br aku perasan interior design dlm sunway ni..perrghh..cntik sgt2..1st time la aku rase aku tgk toilet kat mall yg cntik sgt2..esp sink die..aku smpt capture...hehe...















pstu ktorg g mkn kat Mr Teppanyaki..tmpt aku mkn dgn Mi sblm main ice skating ..huhu..ddk pun kat tmpt yg same...bes la..ni aku mkn Chicken Teriyaki Bento...tp yg dh abes la aku capture..hihi..arina mkn Ebi Don..kak CT mkn udon...huhu...bes2..pastu ape lg aktiviti ktorg... weeee~~~..shopping n window shopping..aku smpt beli sehelai bj yg sgt cumil..hikhik..then ktorg g mkn nasik goreng ayam yg plg bes aku rase..kat ne lg..kat mapele PJ la..huhu...blk tu...pas try2 bj...terusssssssss lyn cite...SEPI..dh lame aku crk DVD die..last2 ade..x rugi beli yg ori kalo cite cmni..bes weh..hukhuk....









Bento yg sedap...^_^


dlm pd tu..ade la rase bes sket..sbb minyak trn hrge sket..hukhuk..bole la org2 cm aku b'nfs..huhu..aku smpt bc tulisan Dr Ridhuan Tee Abdullah psl politik kat M'sia..kdg2 bgs gak bc bnde2 cmni..at least t'bukak gak minda aku yg sengal ni..tp mmg btul2 t'bukak luas minda aku..betul la..sbb politik kite org Melayu jd b'pch belah..bkn aku nk ckp pe..tp mmg pun...politik ni m'jdkan kite x b'satu...kite ade M'sia la satu2nye negara kite...pastu msg2 cm b'gdh sbb duit..kuase..hrte..sedih n sayu kan..same2 la kite pkrkan..btul kate ridhuan tee..kdg2 kite kne tgk blk pd sejarah..sejarah negara kite..jgn sng2 plak kite angguk kepale dgn desakan dorg nk bkn Melayu jd PM..konon nk ikut contoh cm AS plh Obama..hello..sejarah AS same dgn M'sia ke?? pkr2 la eh...k la..pnt aku m'bebel..Mi pun dh kasik aku lagu Nihon byk gile..hihi..thanx cyg..ok la..semoge kite sume akn b'jmpe dgn cinta sejati msg2..n pd sape yg b'kenaan yg email aku byk2 kali utk luahan yg mengarut..so sorry..hrp la slh fhm tu akan lenyap ditelan masa..bye guys!

majlis2 penting di hari raye yg lalu...

Assalamualaikum..sume...busy sesangat la aku minggu ni..even ahad pon masuk lab jugak..huhu..tp curik mase sket update event2 aku yg lps2..kan aku nk cite psl ade mjlis2 penting gak yg b'laku kat org2 yg rpt dgn aku mase raye lps...emmm..sblm tu nk cite..raye thn ni byk betul ujian aku..antare ujian yg plg m'gerunkan aku ialah bile Mi dmm teruk mase raye..mule2 ingatkan dmm rindu jek..hukhuk..rupe2nye dmm Influenza..aku punye la ssh nk tido..yela asek t'pkr..aku jauh dr Mi..ape yg aku bole wat??last2 jln plg boleh aku pkr ialah..solat, doa n bace Yasin byk2..spy Mi cpt sembuh..Alhamdulillah..doa aku dimakbulkan jugak...Mi sempat jugak kasik aku gmbr2 raye die dgn junior2, senior2 and Nihon-jin yg celebrate skali raye dgn Mi...Mi dh potong rambut..hukhuk..nmpk cumel...^_^













beraye dgn Nihon-jin skalik..













Mr Presiden b'ucap..













Junior2 n senior Mi kat Gunma..



























posing cumel..tp aku fokus kpd cincin kat jari Mi..
cumel jari tu..


















nsb baik pengerusi majlis..br nk jeles..
hukhuk

Ni la antare gmbr2 Mi mase raye kat Gunma...hrp2 Mi makin sihat...then, majlis lain yg penting gak ialah pertunangan kwn rpt aku kat dept aku..Ikin n tunang die, Amri (member aku jugak)..huhu..aku doakan korg bahagia smpi ke anak cucu beb! syg korg!walaupun korg gile2..n aku n Mirul maintain sopan..hakhak...aku smpt sediakan 'trifle' utk dorg..tu je la aku mmpu wat..so 25 Okt hari tu..aku, kak azi n husband kak azi smpt g Segamat utk meraikan mjlis dorg..














Ikin n Amri yg poyo..hehe














Ikin n hantaran2...


















kak Azi n Ikin..


















aku n Ikin...^_^














ni la trifle aku wat..ok ke???hihi

Antare event2 yg lain aku kne pegi mase musim2 raye ni..argghhh!!!(tensen beb!) ialah sesi Conference, seminar, training sume2nye psl study aku yg b'terusan...conference kat eastin hotel, then kat PJ hilton then training yg byk..bile mase aku nk wat research cmni??huhu...ok la..next time aku update lg...sbb busy marking paper exam students..huhu..daaaaa

Wednesday, November 12, 2008

Raya 2008 di sana sini...

Ai! since aku br je wat blog ni x slh kan aku cite psl raye Oktober lps kan..kan...huhu...raye thn ni antare raye yg plg sedih n xbes la...MAIN REASON...Mi blk ke Jepun 2 hari be4 raye...huwaaaaa! sedih..tp tu la hakikatnye..nak wat cmne kan..pasrah la aku...sehari sebelum Mi blk Jepun..smgt gile aku masak rendang daging utk Mi bwk blk sane...smpi t'tido2...ibu aku kate kne biar smpi kering utk thn lame...baik! mlm hntr Mi tu..aku g skali dgn mak, abah, n adik Mi kat KLIA...nk nangis..tp xtau la..aku dh t'biase la xnak nangis dpn org..Mi yg nangis kat mak..hikhik..comot!













Before Mi fly ke Nihon..


Malam be4 raye..aku m'hias bilik..yg akhirnye ibu aku m'bebel..kate aku angau..hukhuk..nk wat cmne kan..rinduuuuu....ini la hsl keje aku...hihi













brg peninggalan Mi utk aku..













gmbr2 dgn Mi mase cuti2..huhu

pastu...raye pun menjelma..aku tabahkan gak la hati...raye ke 5 plg bes..sbb...ramaiiiii sgt2 member dtg umah aku...puas hati aku masak byk2..Ajiq n fmly, Arina n fmly die, aunty raja n uncle nash, member2 aku la plg ramai dtg, akem, eri,zali,pete',dek wan, daus n adik die, pastu mlm tu plak mak n abah Mi dtg...weeeee...hepi2..ramai yg dtg...t'ubat sket rindu aku kat Mi..














my big fmly....














kwn2 yg dtg...















dgn cousin aku...

huhu..ape lg aktiviti raye2 ni...pas org beraye...aku plak la g beraye...rmh Mi semestinye...then ajiq nye open house aku g dgn adik2..huhu....adik2 aku la excited b'gmbo..aku..relax beb!hehe













dgn Aunty Raja n Kak ida..















adik2 dgn Iqram Dinzly...














dgn fmly Haziq + HaziqFC...
















adik2 dgn Khai n Rosma..

Ni je la cite raye aku yg x seberape..next time aku cite plak psl majlis pertunangan member aku n gmbr raye Mi kat Gunma dgn kwn2...huhu..daaa


Tuesday, November 11, 2008

the beginning....^_^

Assalamualaikum...pembukaan yg sopan..hehe...maybe ini permulaan aku m'blog kat cni..tp hakikatnye aku dh lame dh m'blog kat frenster n myspace..juz lately, sbb ade mslh teknikal aku cm dh lameeeeeeee gile x update frenster n myspace...huhu..byk gileeeeee gmbr2 br x upload..aku suke share ape yg aku rase dgn org2 lain even yg aku xknl skali pon...sbb bg aku m'bc pglmn org m'bntu aku teruskan hidup aku plak...sbb kdg2 situasi yg kite lalui seharian..hmpir sama kan..cume kite x ditakdirkan b'temu jek secara nyata...jumpe la di alam virtual nih...otey...serba sikit psl aku...happy-go-lucky(smpi kdg2 org x tau bile aku ni marah or serius)...stdy lg amek Master kat UM in Medical Science(Biochem) smbil keje jd tutor kat tmpt same...sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sgt dgn HIJAU...emmm suke lagu2 asli n penyanyi lagu asli (bkn org asli ye) yg diminati, Haziiqqq..Ahmad Jais (sbb dr kecik dgr ayah nyanyi lagu diek)..dh ade someone special..huhu...Amirul Faiz name die..tp die jauh nun di Gunma Daigaku..Nihon..emmm...tu je la kot...aku sgt suke music...prnh ade angan2 nk jd musician..hehe..suke blaja bahasa, any foreign languages..skrg bahase2 yg aku bole la if nk ckp or tulis, selain English...Arab, ade la Nihon-go(Jepun)..hait!!hakhak..tp br part katakana n hiragana jek...tu pon sbb prnh amek kelas dulu..skrg nk blaja Kanji la kunun..tp ssh gile2..ari2 dok mengadap buku2 tinggalan MiMiku cyg yg comot..mase die preparation kat M'sia be4 g Jepun dulu..smpi merah2 mate aku ngadap tulisan tu..tp xpe..Ganbatte!! aku suke pd cabaran!

hehe..emm...utk 1st time m'blog kat cni...aku sbnrnye dlm keadaan serabut..sbb ade keje yg byk..gahaha..tp sbb dh tensen aku tgglkan jap keje tu..wat keje m'blog yg lbh b'faedah.. hihi...emmm...labwork aku ari ni agak simple..tp ade seseorg tlh m'jadikannye complicated..huhu..student PhD, Khalid dr Oman..ade ke patut die g pecahkan UV light..dh 2 thn aku kat lab ni..x prnh pun aku wat keje seganas ini!! aarghhhh! dh la timing die tuh..tepat2 time aku nk gune hood tu la die pchkan..aku br jek dlm misi menyelamatkan HepG2 cell line aku yg cm nk mati...huhu...makin lmbt la keje aku..cet! at last siap gak..aku juz wat test...aku tukarkan medium cells yg dh nk mati tu..sj je wat trial cmtu..tgk ape jd esoknye...mampukah cells ni b'thn??? same2 kite saksikan esok..hihi..cm iklan daaaa...


Ni la hepG2 cells yg aku wat trial tu...cube tgk betul2 kat label name kat bwh tu..Ni & Mi..haha..sesuke ati aku jek label name aku n bf aku...hihi...












ckp psl cabaran...bsr betul cbrn aku hadapi skrg...selain drpd cells aku yg ngade2...kdg2 sihat...kdg2...lembap je die grow..mase time MiMi cyg aku ade kat M'sia tmnkan aku g lab...wat eksperimen same2...laju gile2 cells aku hidup...2 hari jek dh almost 100% confluent.. huhu... miracle!skrg ni...mslhnye...cells aku dh hidup segan mati x mau..huhu...pstu smpi la satu thp kne revive cells yg ktorg simpan dlm tangki liquid Nitrogen...sume dh revive sume x sukses..xde sorg pun revive berjaye beb...last2 sume dh mls..tp aku pkr cells tu sume org nk gune..kalo mls..cmne kan..kan?? then aku pon nekad la...aku revive 7 vials..drpr due sumber..due2 nye student PhD..dorg dh x larat nk revive...siap ckp lg..kalo aku b'jaye revive...dorg salute kat aku..huhu..tu pujian ke sinis punye perli..ah..pedulikan! aku pun wat la..dr kul 1.30 ptg smpi la 4.30ptg..huhu..t'skip lunch beb! last2 esoknye aku observe satu2 under microscope...dh 5 flask aku check xde satu pun lekat...tgl 2 jek lg..2nd last flask..arghhh! shit man! huhu..lastly......aku lelap mate jek..mls nk tgk...tp bile tgk through mikroskop...wahhhhh!!! Alhamdulillah..b'jaye!!!rase cm menang pingat emas olimpik pon ade...hidup pon...even 1 flask jek...hehe...bangge??? no la... aku rase puas!! kepuasan dlm b'krya utk insan seni..kepuasan utk aku bile lps dugaan mase wat eksperimen susah cmni...huhu..

and skrg aku tgl nk maintain jage jek cells ni..akak PhD tu jmpe aku smlm..aku sengih jek bgtau ade yg hidup..die pon cm t'haru plak tgk aku..hakhak...dh la mengarut pjg gile..aku nk cntik2 kan sket la blog aku..but be4 that..nak share something ni...bf aku la...cumel gile...smlm die kasik aku satu link lagu..lagu Lionel Richie; Love Oh Love..dgr punye dgr..aku cm x phm pape..rupe2nye tu la lagu yg cikgu ktorg gune mase babak menari kat istana mase teater Cinderella mase thn 1994...time tu ktorg drjh 4..wahhhh!!aku sndri pon x ingat dh lagu ni..thanx syg! so sweet of u!walaupun mase tu cyg jd pengawal istana jek..Ni a.k.a. Cinderella yg menari dgn prince..huhu...tp kan bes kalo cite Cinderella dl tu..last2 nye kite tkr...Cinderella fall in love dgn pengawal a.k.a Amirul Faiz @ MiMi..hihi..ngarut again!

dh la...chow beb! kalo x phm aku ngarut ape ni..sori..tp ni la kehidupan aku! salam...