BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, December 6, 2008

kesibukan..tp masih mahu b'gumbira..^_^

Assalamualaikum...hehe...busy sgt2 la aku nih..smpi t'lalu byk bnde aku x update...tp sebusy mane pun kan...satu bnde aku xkan lupe wat hari2..msj Mi..YM dgn Mi..hukhuk..dh tu je p'hbg ktorg...emmm..at last sampel asam jawa @ Tamarindus indica aku smpi jugak, stlh aku cuak bbrape ari..siot..xtau la nk komen cmne..tp mengikut sepupu aku, Ain kat kedah tu..die pos laju sampel tu ari Khamis..last sampai ari Selase minggu dpnnye..pos laju eh cmtu???? jwb sndri la org Pos M'sia (^_^)..busy sgt2 menguruskan sampel..dlm pd tu hati penuh kerisauan mengenangkan Mi yg asek sakit kepale..aku risau bangat..memproses sampel asam jawa mmg amek sehari..especially time nak asingkan parts yg aku nak...asingkan kulit, btg, buah dan biji dlm asam jawa..hambek ko..nak sgt asam jawa..byk gile2 cousin aku pos..smpi lenguh2 jari aku wat keje..Shay, student master dr Iran kat lab aku pun tlg..smpi la ke ptg, br la dpt basuh sume2 bahagian yg dh diasingkan sebelum dikeringkan kat udara...fuh, penat gile!













serabai gile sbb pnt bangat..













asam jawa yg dh diasingkan..
Sehari lps proses sampel ni..adela hari yg plg m'debarkan utk aku..aku ditugaskan jd vigilator @ pengawas exam utk bdk2 Medic 1st year...exam OSPE..setiap lecturer kne jg 12 org student dlm 1 lab, lab tu ade 12 stesyen yg dah direka utk bdk2 ni exam..dorg kne b'gerak dr stesyen ke stesyen yg lain n jwb soklan dlm mase 5 min utk setiap stesyen..pas abes 5 min, loceng akan b'bunyik pastu dorg kne gerak g stesyen seterusnye..fuh, aku ingatkan exam biase jek mule2..rpnye ssh gak nak memantau bdk2 ni..awl2 5 min pertama tu, 1 st loceng bunyik, cm nk gelak jek tgk bdk2 ni kelam-kabut (jahat kan aku!..hehe)..tp maintain serius ah..Alhamdulillah aku b'jaye la memantau exam dorg utk 2 sesi..pglmn baru ni beb!tp ape yg aku nk highlightkan ialah semase exam b'langsung..awl2 tu aku smpt sms Mi jap...tibe2 dlm kul 9 lbh..Mi sms aku ckp die br pas pgsan kat lab sbb pening sgt2..Sensei die nk hntr gi klinik.aku dh x keruan gile la..xtau nk pkr cmne..dgn bdk2 tgh examnye..mau jek aku lari kuar dr lab tu...tp pkr2 blk..lari ke mane?? Mi bkn kat M'sia..perlahan2 aku try tenangkan diri..selawat byk2..aku cume mmpu b'doa byk2 dlm hati spy Mi xde pape...abes2 jek exam, rush gile2 submit skrip jwpn bdk2..aku trs gi blk aku..check YM..Mi x online, aku trs call phone Mi byk kali..last2 Mi angkat, ckp die kat hosp..gile ah...dlm x sdr tu, yg aku tau pipi aku dh bsh jek..risau sgt2 kat Mi..Mi xnak bgtau kat mak mule2..tp aku nasihatkan bgtau je la mak kan..aku beranikan diri call mak Mi..br je aku bgtau keadaan Mi, mak dah nangis..yela hati mak mane yg tenang dgr perkhabaran cmtu kan..dh la Mi jauh dr kami.aku cube sedaya mungkin tenangkan mak.aku bgtau mak Mi juz kne chronic sinusitis, then aku cube la explain bnde2 yg senang mak phm spy die x risau sgt.aku x amek mase lame2, trs gi farmasi sume2 try survey ubat yg sesuai utk Mi..alhamdulillah aku jmpe. dan smlm dah pos pun kat Mi..tu je yg mmpu aku wat utk Mi yg jauh dpn mate ni..huhu..

Pastu antara event penting yg b'laku gak pd 29 Nov lps, kak anil, kakak ajiq b'tunang..Alhamdulillah aku hepi sgt2...sbb kak anil ni antare org yg rpt dgn aku, prnh tido sekatil plak tu..huhu..aku ajak bes fren aku yg tgh cuti tu, Nurrul Akmal tmnkan aku..dr dulu lg die asek bising, die x jmpe lg Haziq dpn2..(ha, kan aku dh bwk ko, yg!)..dah la uncle rosebi bising gile kat aku sbb die call asek x dpt jek..huhu..sori uncle!again, aku bwk trifle lg utk kak anil..dh la lmbt tau time tu..pastu dgn bwk trifle berat tuh..aku bole la t'silap g tgkt 13..aku x perasan lg..trs tekan jek loceng umah tu..bile org tu kuar jek..bgtau tu rmh encik Mahadir..hahahaha..aku blah laju gile..malu gile ah!dlm lif gelak kuat2..smpi2 jek rmh ajiq, rmi gile org..aku pun pass bks trifle kat aizat, abg ajiq.masuk2, salam uncle rosebi, aunty aini, kak anil..jmpe aunty raja n kak ida...amek2 gmbr..pstu trs trn bwh kat tepi pool utk jamuan sket. Pak Engku pun ade..baik betul die dgn fmly ajiq..huhu...mase aku terisi dgn sesi borak2 n bncg secara santai aktiviti ktorg seterusnye..br plan nk g PD, tp xtau la bile..tu si encik artis tu la busy..emm...album ajiq dh nk release...huhu..aku hepi..dh lame ktorg tgu saat ni..semoge album ni sukses..aku ade masukkan lagu br haziq kat playlist lagu2 kat blog ni..dgr la ye..














hantaran....














ajiq n nurrul..













K.A.M.I


















dgn kak anil.sweet kan die..














nape muke die cmni..
tfsirkan la sndri..hehe














aku curik ros ni kat meja jamuan..sowi














couple of the year ^_^

emm blk2 dr mjls kak anil..mase yg ditunggu2..aku spend mase lame gile dgn Nurrul..share cite..gelak2...suke gile spend mase dgn bes fren aku sorg nih..ktorg gi psr mlm kat bdr tun razak, pstu g lepak playground kat tmn rmh ktorg..mase tu sume cite zmn2 sekolah dulu t'kuar blk..emm..byk gak rupenye cite yg Nurrul tau psl Mi..huhu...tp cite yg aku xbleh lupe ialah mase ktorg drjh 2..time tu mase nk hntr lukisan kat cikgu sume x puas ati dgn Amirul Faiz @ Mi..sbb die punye lukisan kucing real gile..cantik bangat!ktorg nye logik la..buruk gile2!!haha..pastu sume tdh Mi srh ayah die yg lukis..sian Mi..punye la die bengang dgn ktorg..smbil2 cite tu, tibe2 aku t'pkr..dl mase sekolah, kdgkale aku tak t'perasan pun kehadiran Mi..aku ingat Mi sbb pergaduhan2 zmn sekolah ktorg...aku lbh ingat Mi yg aku slalu buli..tp dl mase sekolah aku lbh tumpukan kat org lain..aku lupe pd mate2 Mi yg kdg2 memerhatikan aku jugak secara diam2..huhu...smpi skrg rase mcm mimpi bile aku akhirnye b'same dgn Mi..syukur sgt2 pd Tuhan atas sume yg menimpa aku spjg thn ni..x kire la buruk atau baik..ok la..pasni aku update psl aku n adik2 celebrate 26th anniversary ibu n ayah...to kak azi..selamat m'blog...hehe..to Mi, i love u so much cyg!thanx sbb sntiase ade dgn Ni utk saat2 ssh n sng..to ikin n amri, hrp sbr2 la sket, xlame lg dh nk jd laki bini..hakhak..to shikin n apit, yela2 aku setuju la jd pengapit..huhu..sblm tu nk tnjk hsl keje aku sbb t'lalu rindu kat Mi..huhu....

bye for now.. ^_^